Endurance Yarış Günlükleri3.Resmi Yarış Haftası: İtalya 19-22 Şubat 2018

Takvim, resmi ve test yarışları ile ilgili bilgiler

Moderatör: Moderatörler

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Taner
Süper Moderatör
Mesajlar: 748
Kayıt: 16 Mar 2016, 15:56
Has thanked: 247 time
Been thanked: 416 time

3.Resmi Yarış Haftası: İtalya 19-22 Şubat 2018

Mesaj gönderen Taner »

[align=center]Resim[/align]

Sezonun 3. yarışı İtalya'nın ikonik pisti Monza'da gerçekleşecek. 90 Dakika sürecek mücadelede takımlar kıyasıya rekabeti farklı bir yere basma gücü gerektiren bu pistte yaşayacak.
Yarışın başlangıcı güvenlik aracı arkasında, sıralama turlarında yapılan derecelere göre pilotların isimlerinin anons edilip ( ekranda yazılıp ) slotlarından kalkıp güvenlik aracının arkasına takılmasıyla formasyon turu başlayacak ( detaylı bilgiler için organizasyon kuralları sayfasına bakınız. ). Formasyon turu sonunda güvenlik aracı pite girdikten sonra son virajı ( Parabolica ) dönenler yarış temposuna başlayacak. GT3 klasmanı pole pozisyonundaki araç, P1 klasmanıyla arasında belirli bir mesafeyi korumalıdır.

-Takımlar antrenman seanslarına, sıralamalara ve yarışlara katılacak pilotları isim, soyad ve steam numarası ile sayfalarında yarış haftasından önce yayımlamak zorundadırlar. Aksi halde araçlar rastgele atanabilir.
-Yarışa katılacak her pilot mutlaka antrenman seanslarından bir tanesine katılmak zorundadır.
-Takım sahipleri yarış kuralları konusunda pilotlarını bilgilendirmelidir. Kurallara yanlışlıkla da olsa uymayan pilotun takım sahibi uyarı alacaktır. Lütfen herkes tüm kuralları tekrar okusun.


Takımların seans başı araç sayısı:
Prototip-1: 3 araç
GT3: 3 araç

Yarış haftası programı:

19.02.2018 Pazartesi
20:00 - Platin Lig - 1. Serbest Antrenman - 180 dakika


20.02.2018 Salı
20:00 - Platin Lig - 2. Serbest Antrenman - 180 dakika


21.02.2018 Çarşamba
20:00 - Platin Lig - 3. Serbest Antrenman 60 dakika
21:00 - Platin Lig - Sıralama turları 20 dakika ( ilk 10 dakika GT3 - ikinci 10 dakika P1 )


22.02.2018 Perşembe
21:00 - Platin Lig - Isınma
21:30 - Platin Lig - Yarış - 90 dakika
Kullanıcı avatarı
Aranel Ciryatan
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 3331
Kayıt: 10 Mar 2016, 13:30
Ad: Mehmet
Has thanked: 215 time
Been thanked: 897 time
Yaş: 39
İletişim:

Re: 3.Resmi Yarış Haftası: İtalya 19-22 Şubat 2018

Mesaj gönderen Aranel Ciryatan »

Yarışta Anti Cheat açmayarak 3 lisans cezası ve uyarı alacak olan pilotlar.
Serkan Kaplan
Erdem Akyol
Adnan Eren
Mehmet Uğur
The World is Mine!
Kullanıcı avatarı
serkan kaplan
Süper Moderatör
Mesajlar: 511
Kayıt: 11 Mar 2016, 21:17
Has thanked: 111 time
Been thanked: 172 time

Re: 3.Resmi Yarış Haftası: İtalya 19-22 Şubat 2018

Mesaj gönderen serkan kaplan »

arkadaşlar şikayetlerinizi forumda paylaşılan replay üzerinden süre olarak belirtiniz.
Kullanıcı avatarı
Ahmet Tokmak
Mesajlar: 155
Kayıt: 13 Ara 2016, 11:01
Ad: Ahmet Tokmak
Konum: Şanlıurfa
Has thanked: 53 time
Been thanked: 84 time
Yaş: 38

Re: 3.Resmi Yarış Haftası: İtalya 19-22 Şubat 2018

Mesaj gönderen Ahmet Tokmak »

Yer yer monoton yer yer bol adrenalinli guzel bi yaristi. Start verildiginde arkamdaki pilotlarla epey mesafe acmistim ama ilk virajda frenaji kacirmis 2 aracin uzerime geldigini gordum. Yan yana geldiklerinden kacacak hicbiryerim yoktu ve temas aldim sonra spin atmamak icin dreksiyon bi kac tur dondu ve toparlayana kadar tekar bi kac temas aldim. Ve aracta nerdeyse heryerde hasar vardi. Depo oldukca dolu oldugundan bu hasar yarisimin uzun bir bolumunu etkiledi. Pitlere kadar serkanla 4 5 sn civarinda tutabiliyordum ve benden bir hayli erken pit yapti. Pite yonelip hasarlari tamir edince son bolumde atak modunda olacagimi biliyodum. Nitekim 3 4 sn lik farki erittim ancak top speed serkanda daha iyiydi mgu bassam bile o da kullandigi takdirde yaklasmak zor oluyodu. Ilk virajda icerden atak yapmayi dusundum ancak serkan beklemedigim sekilde iceri dogru hamle yapinca ona carpmamak icij disari attim kendimi ve oyun ilk viraji nerdeyse kesmeme ragmen 2 kez ceza verdi bu da yaklasik 12 sn idi. Cezadan sonra mumkun oldugunca zorladim. Serkandan cok gec pite girdigim icin lastiklerim onunkine gore cok daha tazeydi. Nitekim 5 6 turda farki erittim elimi uzatsam dokunacak mesafeye kadar indirmistim ama yaris bitti. Son anlar gayet guzel gecti tur bindirmelerde kendi adima pek sorun yasamadim. Arkadaslar yer verirken gayet temkinliydi hepsine tesekkurler. Kazanan serkan ve furkana tebrikler. Siradaki yarista gorusmek uzere
Kullanıcı avatarı
serkan kaplan
Süper Moderatör
Mesajlar: 511
Kayıt: 11 Mar 2016, 21:17
Has thanked: 111 time
Been thanked: 172 time

Re: 3.Resmi Yarış Haftası: İtalya 19-22 Şubat 2018

Mesaj gönderen serkan kaplan »

İlk virajda yaşanan kazadan sonra ahmetle açılan fark sayesinde ilk pite kadar rahat bir yarış geçirdim,ahmetin pite geç girip taze lastiklerle hızla farkı kapatmaya başlaması son bölümde büyük bir savaş olacağının habercisiydi adeta.yarışın son 4 5 dakikasında soft lastiklerimin biteceğini biliyordum bu yüzden tempomu biraz azaltım düzlüklerde kaçmak için aracımın mgu sistemini şarj etmeye odaklandım,nitekim herşey tahmin ettiğim gibi oldu ahmet enseme kadar yaklaşmıştı ilk virajda atak yapacağını hissedince ani bir hamleyle ilk viraja attım kendimi,bu hamlemin ahmete zorluk çıkartacağını düşünmemiştim.(temiz bir savunma yaptığımı düşünüyorum )son tura geldiğimizde ise ahmet açılan farkı tekrar kapatmış geçiş için fırsat kollarken,biten lastiklerimle ascari şikanı çıkışı sakladığım kersi kullanarak zorda olsa yarışı ahmetin önünde bitirmeyi başardım.başta bukadar iyi bir rakip olduğu için ahmeti,ve podyumu,gt klasmanında kazanan furkanı ve yarışı tamamlayan herkese tebrikler.
Yarışın tek üzücü yanı takımımzın hızlı ve tecrübeli pilotu erşanın son 2 dakika kala yarışı tamamlayamaması oldu kendisine'de geçmiş olsun.görüşmek üzere.
Kullanıcı avatarı
Erdem Akyol
Mesajlar: 34
Kayıt: 27 Mar 2017, 16:17
Ad: Erdem Akyol
Konum: İstanbul Ataşehir
Has thanked: 13 time
Been thanked: 12 time
İletişim:

Re: 3.Resmi Yarış Haftası: İtalya 19-22 Şubat 2018

Mesaj gönderen Erdem Akyol »

Yarış Start Anında Erşana Atak yaparak güzel bi geçiş yaptigimi düşündüm anda Erşanın viraji kacırıp Ahmete teması sonucu önüme düşen ahmete vurmamak için adeta durdum canlı yayınımda mevcut görmek isteyenler için :) devamında ise sorsan takım arkadasım olan AHmet öyle aceleci davrandıki sanki yanında kimse yokmus gibi üstüme cikti :) ztn araç pert oldu sonrası elimden geleni yaptim denedigim statejide çalişmadı soft lastikleri değiştirmeyip zaman kazanmak istedim ama Asetto corsa işte Rfactor gibi deil hata yapmişiz benzin alma süresi uzunmuş meğersem buda bi tecrübe oldu artık önümüzdeki yarışlara bakıcaz en azından 3 .olarak podyum yaptim kazanan serkan bob u tebrik eder finiş gören tüm arkadaşları kutlarım
Kullanıcı avatarı
Ahmet Tokmak
Mesajlar: 155
Kayıt: 13 Ara 2016, 11:01
Ad: Ahmet Tokmak
Konum: Şanlıurfa
Has thanked: 53 time
Been thanked: 84 time
Yaş: 38

Re: 3.Resmi Yarış Haftası: İtalya 19-22 Şubat 2018

Mesaj gönderen Ahmet Tokmak »

Erdem Akyol yazdı:Yarış Start Anında Erşana Atak yaparak güzel bi geçiş yaptigimi düşündüm anda Erşanın viraji kacırıp Ahmete teması sonucu önüme düşen ahmete vurmamak için adeta durdum canlı yayınımda mevcut görmek isteyenler için :) devamında ise sorsan takım arkadasım olan AHmet öyle aceleci davrandıki sanki yanında kimse yokmus gibi üstüme cikti :) ztn araç pert oldu sonrası elimden geleni yaptim denedigim statejide çalişmadı soft lastikleri değiştirmeyip zaman kazanmak istedim ama Asetto corsa işte Rfactor gibi deil hata yapmişiz benzin alma süresi uzunmuş meğersem buda bi tecrübe oldu artık önümüzdeki yarışlara bakıcaz en azından 3 .olarak podyum yaptim kazanan serkan bob u tebrik eder finiş gören tüm arkadaşları kutlarım


Aceleci davrandigim icin olmadi dresiyon 900 derece dondu spin sonrasi. Toplayana kadar senle yan yana temas ettik.
Kullanıcı avatarı
AirborneTR
Mesajlar: 168
Kayıt: 08 Eyl 2017, 11:26
Ad: Levent
Has thanked: 103 time
Been thanked: 67 time

Re: 3.Resmi Yarış Haftası: İtalya 19-22 Şubat 2018

Mesaj gönderen AirborneTR »

Keyifli ve heyecanlı bir yarış oldu benim için. Startla beraber Necdet ve ben benzer süreler yapıyorduk, çekişmelerimiz oldu. Heyecan doruktaydı. Mertcan'ın yaşadığı sorunla bir ara 4. lüğe çıktım. Arkada Mertcan ve Necdet'in çekişmelerini süre ekranında takip ediyordum, onların çekişmesi bana yaradı, biraz nefes alabildim. Pitten sonra önde Ozan da bi sorun yaşadı sanırım, ona da baya yaklaşmıştım. Tur sürelerini tutturabiliyordum. Podyum için zorlayabilecekken ascari çıkışındki ufak hatamdan dolayı spin attım. Hatama rağmen sadece bir sıra kaybederek 5. bitirmek tesellimiz oldu. Katılan arkadaşları ve podyumu tebrik ederim.
Cevapla

“Endurance Yarış Günlükleri” sayfasına dön