Ben şampiyonadaki rekabeti artırmak ve pilotların devamlılığını artırmak amacıyla bir öneriyle gelmek istiyorum. Şu an takvimde 10 yarış var. Her bir pilot için bu 10 yarıştan en kötü 2'si silinir. Kalan 8 yarıştaki toplam puanı pilotun sezon sonundaki puanını belirler. Bu sayede herhangi bir şanssılık veya iş/sosyal hayat meşguliyetiyle yarışı bitiremeyen veya gelemeyen pilotlar için şampiyona 1 yarışta bitmemiş olur. Bu daha önce F1'de bile kullanılmış bir yöntem ve şampiyonluk mücadelesini son yarışa kadar canlı tutabilir.
Çeşitli dezavantajları akıllara gelebilir:
1- 8 yarışı tamamlayan pilotlar sonraki yarışlara gelmeyebilir:
Tam tersine gelebilir puanını artırmak amacıyla. İlk 8 yarışta 8 galibiyet alan pilot bile gelir eğlencesine son sıradan başlamak için.
2- Hesaplaması ve takibi zorlaşır:
5 dakikada oluşturduğum bir Excel tablom var bunun aksini iddia eden

3- İstikrarlı pilotlara haksızlık olur:
İstikrarlı pilotlar da bunun faydasını görebilir. Eğer 1 yarışı bağlantı sorunuyla ya da atıyorum tur bindirmede yaşadığı bir talihsizlikle kaçırırsa tüm sezon boyunca kazandığı puanlar 25 puanlık bir yarışı rakibe vermekle heba olmaz.
Lütfen bu önerimi değerlendirin ve doğrudan reddetmeyin. Yeni şeyleri denemekten zarar gelmez. Özellikle gerçek hayatta değil de simülasyonda düzenlenen bir şampiyona için dış faktörler çok daha acımasız (bağlantı sorunları bunun başında geliyor) ve bu kural bu tür şanssızlıkların etkisini azaltabilir ve pilotların motivasyonunu artırabilir.