Örneğin sitede konu ile ilgili bir başlık olması merak edenler içinde faydalı olur kanaatindeyim.
Örnek vermek gerekirse, 97-98 yıllarından itibaren mümkün olduğunca özellikle de GT serilerini takip eden birisiyim.
Gece yarıları Eurosport'ta Konrad motorsport'un 993 GT2'leri, Oreca Viper GTS-R'ları, 575 GTC, Panoz GTR-1, Fina Mclaren F1 GT1, Mercedes-Benz CLK GTR (LM serisi var detayını tam olarak bilmiyorum) Toyota GT-One, Nissan R390 GT1 leri, keyifle izliyordum... Hatta şu meşhur CLK GTR'nin Mark Webber'le birlikte havalıp uçuşa geçişini canlı seyrediyordum. https://www.youtube.com/watch?v=Ow3rxq7U1mA
Lakin daha fazla teknik bilgiyi merak ediyorum, örneğin bu klansmanlar neye göre belirleniyor?
Chevrolet Corvette C6.R 2009 yılına kadar GT1 klansmanında yarışıyorken 2009 sonrası neden GT2 olarak devam etti? GT serisi GT1 GT2 ve NGT olarak devam ediyordu, sonralardan GT3 furyası çıktı Chevrolet Corvette C6.R GT3'te de yarışmaya başladı. Teknik detayları nedir?
Önceden olduğu gibi neden GT1 ler yok, CLK GTR gibi araçları neden göremiyoruz?
993 GT2 Evo yanılmıyorsam 2003 senesiydi GT klansmanında yarışıyorken NGT Ferrariler yahut 996 Porsche'ler kadar tur zamanı iyi değildi. NGT Corvette C5 GT2 lere kafa tutuyordu...
Yakın zamana kadar ETCC'de yarışan İbrahim Okyay ve Aytaç Biter'in yarışlarını seyrediyordum benzer durum orada da var. Super 2000 TC2, Super 2000 TC2T arasında ki fark tam olarak nedir?
Aklımda deli sorular var
Bilgisi olan arkadaşlar konu ile ilgili detaylı bir yorum getirebilirse sevinirim... Ayrıca konu ile ilgili bir başlık olması faydalı olur düşüncesindeyim.