Duyurular ve Site HaberleriEtik Yarış Davranışları Hakkında Önemli Duyuru

Sim Racers Türkiye hakkındaki bilgileri bu bölümden takip edebilirsiniz.

Moderatör: Moderatörler

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Aranel Ciryatan
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 3337
Kayıt: 10 Mar 2016, 13:30
Ad: Mehmet
Has thanked: 215 time
Been thanked: 897 time
Yaş: 39
İletişim:
Aranel Ciryatan’s avatar
Loading…

Etik Yarış Davranışları Hakkında Önemli Duyuru

Mesaj gönderen Aranel Ciryatan »

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle herkese SimRacersTR ailesi içinde yer aldığı için teşekkür etmek istiyorum. İlk kurulduğu günden beri gerçek yarış deneyimini hedeflediğimiz platformumuzda temiz yarış ( temiz sürüş ) ilkesi ile ilerlemeye çalıştık. Fakat DTM 1992 ve GT3 liglerimizin son 2 yarışında yaşanan manzaralar beni fazlası ile rahatsız etmeye başlamış durumda.

Özellikle yarış içinde bile Hotlap atıyormuş gibi araç kullanan arkadaşlarımız var. Yarış temposu farklı bir şeydir arkadaşlar. Hotlap atıyor gibi gitmeniz tüm pisti tehlikeye atar. Fren mesafeleri değişir ve kazalara sebebiyet verir. Tüm yarışın denetleyici tarafından en baştan en sona izlendiğini tekrar hatırlatmak isterim. Özellikle çok temas yaşayan pilotlar için bu yarış incelemesi sonrası özel bir değerlendirme yapılacaktır ve son 3 GT3 yarışının cezaları da kontrol edilecektir.

Benim gözlemlediğim bazı şeyler var. Hasarın %50'si olması nedeniyle vura vura geçmek. Öndeki aracı takip ederken öndeki araca göre değil kendi çizgisine göre fren yapmak. Bunlar kesinlikle düzeltilmesi gereken sürüş hatalarıdır.

Dün akşamki yarışta toplam 51 temas yaşanmış. Bu büyük bir rakam. Son DTM yarışında kaç temas yaşandığını söyleyeyim arkadaşlar sadece 14, yine DTM liginde Mugello yarışında 2 temas sadece. Demek ki GT3 sezonumuzda bir sıkıntı var bir şeyleri eksik yapıyoruz.

Sağlam bir değerlendirme olacak arkadaşlar bu hafta sonu. Değerlendirmemiz sonucunda ligden ihraç gibi sonuçlar çıkabileceğinin şimdiden altınız çizmek istiyorum.

Ceza alan pilotlar ile özel olarak görüşülüp savunmaları alınacaktır.

Mehmet ERDEM
SimRacersTR Yönetim Ekibi
The World is Mine!
Cevapla

“Duyurular ve Site Haberleri” sayfasına dön